Mercat en ebullició - Al pal baix

Breaking

BANNER 728X90

dilluns, 15 de juny del 2020

Mercat en ebullició

Podria semblar que la crisi del coronavirus deixaria una mica el mercat basquetbolístic en "stand-by", però no està sent així. Els equips estan anant per feina per deixar enllestides les seves plantilles de cara al curs vinent i malgrat que encara quedi pendent el desenllaç exprés de la Lliga ACB, que començarà aquest dimecres a València, el mercat està bullint a tot drap. Els rumors i confirmacions d'entrades i sortides no s'aturen i el Joventut no n'és pas cap excepció.

Neno Dimitrijevic sona per reforçar el València Basket. / David Grau - CJB

Evidentment no hi ha res oficial, fins que no s'acabio la lliga, però el Joventut 2020/2021 va prenent forma i la veritat és que fa molt bona pinta. Una Penya de la Penya, com molt bé apuntava el company Xavi ballesteros a les pàgines de l'Esportiu, i que podria comptar amb una majoria de jugadors fets a casa.

L'arribada de Ferran Bassas és una de les primeres grans notícies. El base badaloní s'ha consolidat a la competició en els darrers anys a Tenerife i Burgos i ara, amb 28 anys, li arriba l'oportunitat de continuart reivindicant-se a casa, on farà tàndem amb el jove Arturs Zagars a l'espera del que pugui passar amb Neno Dimitrijevic. Amb un any més de contracte la Penya comptava amb ell, però a les últimes hores ha guanyat força el seu fitxatge pel València, seguint el camí d'altres exverd-i-negres com Guillem Vives i Alberto Abalde. Si es confirma la marcha de Neno, veurem què fa la Penya per suplir el seu adéu. 

A la línia exterior, Klemen Prepelic no seguirà i l'objecte de desig és un altre vell conegut, Pau Ribas. Té any més de contracte amb el Barça, amb unes xifres inabastables per la Penya, però no està comptant per Pesic i sap que a l'Olímpic seria una peça fonamental. Tocarà negociar i si el seu retorn no és possible, buscar alternatives. Un altre "fitxatge" serà el de Shawn Dawson, que després de les lesions buscarà per fi poder exhibir tot el seu talent. Albert Ventura, Xabi López-Arostegui, Joel Parra i Pep Busquets (tot i aquest darrer nom amb un asterisc) completarien la nómina del perímetre. 

A dins la pintura Omic, Harangody, Kanter i Stevic no seguiran i l'objectiu és la tornada de Marko Todorovic. Com en el cas de Ribas, el montenegrí es mou en xifres inabastables, però ja sap que la Penya aposta per ell, que fa un any va fer una temporada espectacular de verd-i-negre, i si rebaixa les pretensions podria ser la parella de Simon Birgander en la posició de cinc. El suec, després de tot el malson de lesions que ha viscut, ha de ser un altre "fitxatge" com el de Dawson. En els darrers dies, a més, també s'ha especulat amb l'arribada d'un altre nom, el del nord-americà Jacob Wiley, exjugador del Gran Canària i que actualment estava al Panathinaikòs. 

La posició de 4 será per Conor Morgan, que ha renovat contracte (1+1), i per l'eslovac Vladimir Brodziansky (2,10 m i 26 anys), que aterraria del Monbus Obradoiro. A l'espera de l'oficialitat, el seu fitxatge, que seria per dues temporades, es dona per fet. Una incorporació a priori il·lusionant, per la seva versatilitat (també pot jugar de 5) i pel bon paper que ha fet amb els gallecs aquestes dues últimes temporades: 11,8 punts, amb un 45% d'encert en triples, 4,4 rebots i 13,4 de valoració per partit en 23 minuts de mitjana.   

Penya 2020/2021

Bases: Ferran Bassas / Arturs Zagars
Escortes: Albert Ventura / Pau Ribas?? / Possible fitxatge
Alers: Shawn Dawson / Xabi López-Arostegui / Joel Parra
Alers pivots: Conor Morgan / Vladimir Brodziansky
Pivots: Birgander / Todorovic?? / Wiley??

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada